Werken bij een wereldmerk

McDonald’s is de grootste restaurantketen ter wereld. Sinds het begin in 1955 zijn we uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met 36.000 restaurants in 119 landen. Per dag verkopen we onze Hamburgers, Franse Frietjes en Milk Shakes aan 69 miljoen gasten.

In Nederland hebben we momenteel 246 restaurants, waar in totaal ruim 17.000 enthousiaste medewerkers werkzaam zijn. En jij kunt daar één van zijn.
 

Een serieuze werkgever

Plezier is ontzettend belangrijk bij McDonald’s, maar we kunnen ook zeer serieus zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om de kwaliteit, service en hygiëne in onze restaurants. Vanuit de visie ‘Good Food Fast’ willen wij iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. Ook ons werkgeverschap nemen we uitermate serieus. Zo weet je als medewerker van McDonald’s dat je altijd op tijd je salaris ontvangt, dat je kunt rekenen op de begeleiding van ervaren collega’s en kunt profiteren van professionele opleidingen en trainingen.

Great Place to Work

Onderzoek van Great Place to Work® heeft bevestigd wat wij eigenlijk al wisten: McDonald’s is een erg leuk bedrijf om bij te werken. In 2014 is McDonald’s zelfs uitgeroepen tot de vijfde beste werkgever van Nederland.

In het onderzoek wordt aan medewerkers gevraagd waarom het leuk is om bij een bedrijf te werken. Onze medewerkers waarderen met name onze initiatieven op het gebied van goed werkgeverschap, zoals onze investering in training en opleiding, de vele activiteiten die we voor onze crew organiseren en ons management curriculum.

De wereld van McDonald’s

Omdat we over heel de wereld te vinden zijn, vinden we het belangrijk dat we ook ons steentje bijdragen aan die wereld. Dat zie je terug in ons duurzaam ondernemerschap op gebieden als milieu, dierenwelzijn en voedselveiligheid.

Zo hebben onze visburgers het Marine Stewardship Council-keurmerk, heeft onze koffie het Rainforest Alliance-keurmerk en gebruiken we inmiddels diervriendelijk geproduceerde bacon en vrije uitloopeieren voor onze McMuffin with Bacon and Egg en salades.

Daarnaast gebruiken onze restaurants alleen nog maar groene stroom en groen gas, gebruiken we energiezuinige LED-verlichting in onze restaurants en wordt onze gebruikte frituurolie verwerkt tot biodiesel. En we beschikken over speciale afvalperscontainers, waarmee we een besparing in transportkilometers realiseren van 3,5 keer de omtrek van de aarde. 

Ronald McDonald

Dat we niet alleen goed voor onze eigen mensen zorgen, blijkt uit het feit dat we al ruim 30 jaar verbonden zijn aan het Ronald McDonald Kinderfonds, de overkoepelende organisatie van onder meer de Ronald McDonald Huizen. Daar kunnen ouders logeren wanneer hun kind in het ziekenhuis is opgenomen, zodat ze dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Inmiddels zijn er in Nederland 15 Ronald McDonald Huizen waar elk jaar 65.000 overnachtingen gefinancierd worden, mede door de 1 miljoen euro die we samen met onze franchisenemers jaarlijks doneren.

Ook werken bij McDonald's? Bekijk onze vacatures of Solliciteer direct