De allereerste McDonald's

Wist je dat de eerste McDonald’s van Europa in Nederland stond? In 1971 werd McDonald’s Zaandam geopend. De afgelopen jaren zijn daar heel veel restaurants bijgekomen. In Nederland alleen al zijn er ruim 260 McDonald’s restaurants! Het menu passen we steeds aan, zodat er voor iedereen wat lekkers is. Maar de basis is nog altijd hetzelfde: vriendelijke en snelle bedieningen, lekkere producten van hoge kwaliteit, een schoon restaurant en een aantrekkelijke prijs.

Kies uit ruim 260 restaurants

  • Flexibele werktijden
  • Lekker dicht bij huis
  • Werken met gezellige crew

Een duurzaam menu

Als medewerker van McDonald’s voorzie je dagelijks gasten van lekker eten. Maar naast de smaak van onze producten, vinden we het ook belangrijk dat onze producten duurzaam zijn. Daarom verbeteren we dierenwelzijn en verminderen we onze milieu-impact.

Samen meer doen voor minder afval

Wist je dat al onze Crewleden afval scheiden in 7 stromen? Zo maken we ons afval geschikt voor recycling. Afval van gasten in de restaurants wordt gescheiden door middel van nascheiding. Hierdoor recyclen we ruim 1/3 van al ons afval.

Meer dan vier vijfde van ons restafval wordt inmiddels nagescheiden (85%) en gebeurt door middel van ecocassettes. Zo kunnen we zoveel mogelijk grondstoffen uit restafval recyclen tot materialen voor nieuwe producten. Eind 2023 zal al het afval over de nascheidingslijnen gaan.

Een groene werkomgeving

Wil jij werken in een klimaat neutrale omgeving? Wij ook! Daar investeren we in. Zo lopen al onze restaurants al op 100% groene stroom en implementeren we bij verbouwingen in LED-verlichting, warmteterugwinning, energiezuinige apparatuur en watervrije urinoirs. Hiermee maken we onze kantoren ook duurzamer. En onze logistiek partner HAVI rijdt op een mix van diesel en plantaardige olie, en investeert in hybride en elektrische vrachtwagens. Zo werken we samen aan een nog duurzamer McDonald’s.

We zijn er voor families

De leukste momenten zijn momenten die je met je familie beleeft. Als familierestaurant neemt McDonald’s haar verantwoordelijkheid. Zo voldoet 50% van onze Happy Meals aan de internationale voedingskundige criteria en zit er in elk Happy Meal groente of fruit. Ook hebben we alle kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen verwijderd het ons menu.

We vinden het belangrijk dat gasten makkelijk een keuze kunnen maken die ze een goed gevoel geeft. Daarom zijn we transparant over voedingswaarden en voeren we verantwoorde marketing voor producten. En met onze steun aan het Ronald McDonald Kinderhuis brengen families ook dichterbij elkaar wanneer er een ziek kind is.

Goed werkgeverschap

Als grootste horecawerkgever van Nederland staat McDonald’s in het hart van de samenleving. Met 20.000 collega’s in Nederland zijn er genoeg mensen waar jij van kunt leren. Maar dat kan je ook doen via de McDonald’s Academy, waar je een erkend mbo-diploma kunnen halen. Ook bieden we gratis taallessen voor medewerkers. We vinden het belangrijk dat al die 20.000 collega’s zich thuis, veilig en prettig voelen wanneer ze aan het werk zijn. 

Haal je mbo-diploma bij McDonald's

  • Sinds september 2009
  • Een landelijk erkend mbo-diploma
  • Van niveau 1 tot niveau 4
  • Voor zowel Crew als Management